Dagje Community Counselling School...
Blijf op de hoogte en volg Marieke
17 Oktober 2007 | Australië, Perth
Zal het even uitleggen, zodat jullie niet denken dat het hier een kuuroord is of een soort van vakantie. Natuurlijk geniet ik van een heleboel dingen, da's duidelijk! Lekker fietsen, naar het strand, internetten, lekker stil zijn, een banana smoothie drinken in mijn favoriete cafe, lekker in het zonnetje zitten, kletsen of rollenspellen doen met mijn klasgenoten en natuurlijk heerlijk eten! Dat zijn allemaal toch wel dingen die ik super vind hier!
Maar alles begint toch wel serieuze vormen aan te nemen hier.
Vandaag zag mijn dag er dus zo uit:
Om 7.15u ging mijn wekker.
Om 7.25u ging mijn wekker weer.
Om 7.35u ging mijn wekker opnieuw.
Om 7.40u ging ik uit bed (wenste dat ik onregelmatig werk had...)
Om 7.50u was ik klaar met douchen.
Om 7.58u holde ik naar het huis waar ik corvee moest doen (badkamer schoonmaken en vloer dweilen in de hal).
Om 8.30u ging ik naar de les. We hadden les in attending skills. Dus actief luisteren naar je client. Erg gelachen toen we een rollenspel deden hoe het dus niet moest (telefoon aannemen, op horloge kijken, je haar doen, door je lichaamstaal laten zien dat je totaal niet geinteresseerd bent enz enz).
Om 10.15u hadden we even pauze. We krijgen dan muffins, donuts en allerlei ander lekkers bij de thee. Dit is van bakkers in de buurt die het aan ons doneren. Ik word al mooi rond.
Om 10.35u hadden we weer les. Deze keer over Man as body, soul and spirit. Over mind, emotions, will enz enz. Allemaal niet misselijk. Zeer wijze man die ons les geeft en er zijn best een aantal dingen die de menselijke pet te boven gaan kan ik uit ervaring vertellen...
Om 12.30u hadden we lunch. We hadden leftovers van gisteren.
Om 13.30u startte mijn Workduty. Ik had persoonlijk contact met alle 300 vorken en 300 messen die tijdens de lunch gebruikt waren door mijn YWAM-family hier... En ik geniet hier enorm van. Echt grappig om 18-jarige DTS-studentjes te zien aanmodderen met een schoonmaakdoekje... Maar het is ook een goede tijd, om na te denken over de les en voor anderen te bidden.
Om 15.00u waren we klaar, maar een aantal DTS-studenten was 'm inmiddels al gesmeerd. Discipelen duurt effe he... En ik moet toegeven dat ik een tijdje geleden niet anders was...
Om 15.10u speelde ik een potje pool met Rix uit Papoea Nieuw Guinea, en later ook met Steve ui Canada.
Om 15.45u startte de les weer en moest ik vragen beantwoorden als:
*What do you feel are three very important characteristics of a Christian counsellor? Describe your own level of growth in these areas.
*Briefly describe one Christian model of the make up of people (eg. body, soul and spirit) and how this will influence your counselling and ministry approach.
*ZUCHT*
*en nog een zucht*
Om 17.30u aten we lam, wortels en erwten (hoeraaaaa!) :-s en aardappelen.
Na het eten nog even blijven zitten met twee klasgenoten en erg gelachen.
Om 19.00u vertrokken we met z'n vieren naar ons favoriete stekkie om wat te drinken.
Om 21.15u was ik terug op mijn kamer, waar iedereen zat te lezen in ons Big Yellow Book (met 863 pagina's!), want volgende week moeten we 115 pagina's gelezen hebben. Inmiddels heb ik er 15 gedaan... *opnieuw een zucht*
En morgen doen we alles zo'n beetje hetzelfde. Alleen 's avonds gaan we in de buurt van Perth evangeliseren. Dat gebeurd elke donderdagavond...
Zaterdag moet ik mijn Creative Integration Record inleveren, ook wel bekend als journaal. De eisen die daaraan gesteld worden, zijn ook niet misselijk, maar afgelopen week ben ik er goed doorheen gekomen! Kon 35 punten halen en ik had er 32,5...
Zaterdagavond sta ik op het rooster voor weekendcorvee en mag ik weer de afwas doen. Joehoeoeoeoe!
En zondag hoop ik naar de kerk te gaan en daarna op het strand uit te rusten. En maandag begint het hele verhaal weer opnieuw!
Hebben jullie al medelijden?
Hoeft niet!! Ik geniet! Alleen weet ik gewoon dat het niet aan komt waaien deze keer. En dat is eigenlijk helemaal niet zo verkeerd...
Nou, ik ga weer verder met mijn boek; Christian Counselling. Geschreven door Gary R. Collins... En daar staan dit soort dingen in:
"Some people, including a declining number of theologians and academicians, cling to the fading idea that postmodernism reflects generational differences or is an evil force that must be resisted at all costs. But there is broader consensus that postmodernism, in its ever-emerging forms, is the basis of significant paradigm shift that will continue to shape every aspect of our world at least for the next century or two..."
Ik bedoel maar... Enoooooorm interessant dus sommige stukken!! :-S
Ik kap met m'n weblog voor nu. Als jullie het leuk vinden: ik heb een fotowebsite aangemaakt voor de foto's die ik hier maak.
Het is www.picturetrail.com/mariekeaustralia
Veel plezier en schrijf gerust wat in het guestbook, want daar kijk ik steeds enorm naar uit!!
Oh ja, als je zwarte vlekjes ziet op de foto; er zit stof op de sensor en het kost 110 dollar om het te laten schoonmaken... Was ik dus niet van plan! Baal er wel erg van, maar ja... dan maar photoshoppen!
Goed, iedereen veel plezier, succes en zegen!!
Greetzzzz!
17 Oktober 2007 - 14:28
Jorien:
ha...en jij denkt wel met een sopdoekje overweg te kunnen??? Hoe oud ben je nu eigenlijk helemaal?..:-) xxx -
17 Oktober 2007 - 14:35
A Basketbalplayer;):
darling!! geweldig haha, die foto's ook! ben ik natuurlijk altijd in geinteresseerd;) best pittige dagen heb je joh! ik zal soms aan je denken als ik nog lekker lig door te slapen om kwart voor acht..;) onee.. je hebt natuurlijk tijdsverschil:s
nou geniet ervan!! hugg! -
17 Oktober 2007 - 15:02
Linda De Winter:
ha,ha leuk hoe je het beschrijft.
ja zulke boeken herken ik wel,en moest ik mezelf echt doorheen slepen.Maar goed uiteindelijk zul je er wat van leren ook al heb je dat niet altijd door:)
Succes en geniet ook zeker verder! -
17 Oktober 2007 - 15:04
Hansje:
In de nacht werken is toch echt een stuk rustiger :)
Maar goed, het kneden is dus begonnen.....ben benieuwd wat er uit komt....hahaha
Sterkte en Shalom. -
17 Oktober 2007 - 16:51
Ronald:
Ha ha, wat schrijf je toch leuk. Veel zegen en wijsheid!xxx -
17 Oktober 2007 - 17:00
Oh...'t was al 9 -
17 Oktober 2007 - 17:40
Suus:
Hej Mariekje!!
Wow! Super zoals je t beschrijft! Doet me bijna terug verlangen naar de HIV/AIDS school! Vooral dat poolen! hihi!
Man vind t echt leuk om van je te horen iedere keer!
Succes met al die saaie of taaie stof! En geniet extra van de stof die wat beter grijpbaar is!
Zet em op he!
Doe je best en God doet de rest!!
Daag lieverd!
Liefs Suusje -
17 Oktober 2007 - 18:41
Dick:
Hej poetsster, kan ik je inhuren als je weer terug bent voor wat interieur verzorgende werkzaamheden? Wat je daar toch allemaal niet leert he ;P.
Succes, en zegen daarzo!
gr.
Dick -
17 Oktober 2007 - 19:27
Ruth:
Hoi,leuk hoor je verhaal weer te lezen (die engelse zin neem ik voor de vertaling wel mee naar de 'juf' van m'n engelse les)
Mooie foto's vooral die met dat helmpie!
Sterkte met alles wat je nog te wachten staat, wees een zegen. Shalom, Ruth -
17 Oktober 2007 - 20:16
Marianne:
Ha marieke,
Wat leuk om zo je bezigheden te lezen. Wat een druk programma en wat een planning??? altijd handig he :) Goed om te horen dat je geniet! Hartsikke leuk.
Ik ben bezig met de BCC, ook studeren van smorgens tot smiddags. Zo leuk YWAM. Altijd bijzonder.
Hee, zet hem op. Groetjes Marianne
(ps heb je nog je rek. nummer :-) -
18 Oktober 2007 - 00:27
Stefan:
Oh dat valt reuze mee, wij (DTS) moeten er kwart voor 6 uit en 6 uur sporten, haha.
18 Oktober 2007 - 07:48
Rianne:
Heej nichie!
Ooohw het is dus niet alleen maar luieren ;) Als ik het zo lees is het best pittig! Heel veel suc6 met het boek uitlezen en natuurlijk al het andere..
Mooie foto's trouwens! Ziet er echt allemaal superrr uit!! Zou leuk zijn als je nog dolfijnen ziet :)
Heel veel liefs van je nichtje
18 Oktober 2007 - 09:43
Thijs:
Sow pittige kost hoor dat boek..
Ik zit namelijk op kantoor bij Paradigm Shift. Heb gelijk ff gevraagd wat het betekent maar is denk wel cool en interessant je boek..
Hee groetjes en suc6 met lezen en vroeg op. Bijna weer weekend voor je..
18 Oktober 2007 - 10:18
Martine:
Hai Marieke,
Het is net of ik weer terug in de collegebanken zit, als ik je Engelstalige studieboeken lees... Je weet dat als je denkt dat je hulp nodig hebt, dat je dan even aan de (e-mail)bel moet trekken, hè? :-) Doe ik ook weer wat nuttigs!
En joh, die schoonmaakduty's, da's niet alleen goede prayer-time, je kunt gelijk even de leerstof herkauwen... Dan heb je ook het derde doel: je bent meteen weer verbonden met de Hollandse koeien (herkauwend dan) :-).
Sterkte meid, en Gods zegen!
Groetjes, ook van Erik. En leuk dat je zoveel schrijft, wij genieten volop mee!
18 Oktober 2007 - 17:17
Robert:
Tja...ook hier staat telkens weer die afwas...maar jij kwam toch om te dienen? Gelukkig ben je een goed example voor de leerling disciples! Dat jij altijd in vreugde corvee uitvoert!
Volgens mij krijg je het aardig voor je kiezen, maar geniet je met volle teugen! Heerlijk om te lezen!
x -
19 Oktober 2007 - 08:27
Danielle:
Als je volgend jaar terug kom en je komt nog eens bij ons werken, zullen vroege diensten qua opstaan een eitje zijn...ha, ha!
Geniet ervan en lees ze!
Liefs, Danielle
19 Oktober 2007 - 10:04
Wen:
He meid,
Ik dacht dat je echt aan het vakantievieren was..hahahahahah
Meid succes met alles en we mailen snel weer.
Doeidoei liefs je huisgenootje -
20 Oktober 2007 - 12:11
Ina (Anies):
Kom op met je Big Yellow Book. Lekker lezen. Wel wat anders dan bijvoorbeeld het Veritas Conflict. Die heb ik via Wen teruggekregen trouwens. ;-) -
20 Oktober 2007 - 12:16
Ina:
Moet trouwens nog wel ff zeggen dat die helm je GEWELDIG staat. En nog een voordeel: je hebt nu écht een goede reden om je haar niet meer te doen.
Love you, zegen!
xxx Anies -
21 Oktober 2007 - 14:01
Bert:
eey mariekie!
wat een verhale zeg... klinkt erg druk, iets drukker dan in Rwanda:D maar wel echt super gaaf!!!
We hadde gisteren de reuni... was erg gezellig, jammer dat je er niet bij was.. maarja jij hebt nog leukere dingen te doen, corvee enz:D:D
geniet ervan en kga je volgen, op deze site dan:D
Imana iguhe umugisha!
xbert -
25 Oktober 2007 - 19:38
Diana:
Lieve Mariek,
De tranen springen in mijn ogen als ik jou drukke programma lees !!
Maar je kan het!!!
Beter vlekjes op die foto's dan vlekjes op je.....:-) nou ja zeg..
Niet zo'n serieuze bui..sorry..
Dikke kus Diana