Rwandaaa!!
Blijf op de hoogte en volg Marieke
20 April 2008 | Rwanda, Kigali
Het gaat goed met me, hoor!
Zo heerlijk om in mijn tweede thuisland te zijn!
Woensdagochtend ben ik aangekomen na een lange reis. Moest namelijk 15 uur wachten op het vliegveld van Nairobi, Kenya.
Heb wat gekletst met Sharon die de toiletten schoonmaakt en ik heb geslapen op een commode/aankleedkussen voor baby's, want ik had geen zin om in de lounge te gaan slapen met 20 West-Afrikaanse mannen om me heen. Ik vond het wel een lollige plek eigenlijk...
Bij aankomst in Kigali, liep ik per ongeluk door de deur 'Nothing to declare' en heeft niemand mijn tas gecontroleerd. Stella, m'n vriendin, vertelde later dat er een grote kans was dat de mensen bij de douane de CD-speler en CD's er waarschijnlijk hadden uitgehaald die ik voor haar had meegenomen.
Geweldig dus, want nu heb ik Stella er heel blij mee kunnen maken! Vast niet per ongeluk! ;-)
Ben op de YWAM base geweest om 'oude' vrienden op te zoeken. Dat was natuurlijk erg leuk! Maar verder verblijf ik in een geweldig huis, met Stella en Jean-Paul.
De laatste is een levend getuigenis, hij (11 jaar oud) was namelijk vergiftigd en in aanraking gekomen met hekserij in het weeshuis waar hij verbleef. Hij was bijna dood, maar door de goede zorg van Astrid, Travis, Stella en doktoren is hij er boven op gekomen. Het is een geweldig ventje, samen hebben we al wat suikerriet weg gegeten... (eten gaat beter dan praten, 't is tijd dat ik de taal leer!).
Ben naar een weeshuis geweest, maar het was duidelijk dat de medewerkers het geld dat ze krijgen van sponsors niet gebruiken voor het welzijn van de kinderen. Kom er steeds meer achter hoe corrupt ook dit land is...
Op dit moment zijn we bezig met een contract om een huis te creeeren voor de kids. Een veilig huis... Mijn aandeel is natuurlijk niet al te groot, maar ik ben blij dat ik hier op m'n plaats ben en kan doen wat op dit moment mogelijk is.
Komende week hopen we naar een Leiderschaps Conferentie te gaan en nog een heleboel andere regeldingetjes voor elkaar te krijgen.
Ook hoop ik nog even naar het weeshuis 'Mother Teresa' te gaan, om even te checken of Kevin al geadopteerd is...
Nou, verder horen jullie het allemaal wel weer wanneer ik weer in Nederland ben.
Dat zal 29 april zijn... *Zucht* Ik ben er pas een paar dagen, maar het gaat me nu alweer te snel!!!
Liefs en zegen vanuit Kigali!
20 April 2008 - 16:21
Wen:
Hey meid,
Goed om te horen dat alles goed met je is!! Geniet van alles en iedereen om je heen!
Liefs wen -
20 April 2008 - 18:05
Danielle:
Je bent weer goed bezig daar! Geniet nog maar even lekker van je tweede thuisland.
Tot gauw!
Liefs, Danielle -
20 April 2008 - 19:11
Ronald:
Wat ben je weer op je plekje beland he! Fijn hoor! Het plekje hier is ook nog warm hoor! geniet ervan!
Liefs -
20 April 2008 - 19:41
Susan:
Hej al gaan de daagjes nog zo snel, geniet volop!! En gewoon niet aan NL denken!
See you soon girl!! Als ik ook heen en teruggekomen ben uit "Africa"!
Liefs Suus -
20 April 2008 - 20:38
Esther:
Afrika ganger!!! ;)
O o geef Stella een mega knuffel van mij!! Gaaf dat je een 'kado' voor dr had!! Ik ben eigenlijk zeer benieuwd naar haar gezicht toen ze het kreeg :P maar ik denk dat ik weet hoe zo keek ;)
Knuffel iedereen en heel veel succes in je landje!!
Vette zegen -
21 April 2008 - 10:35
Diane:
Hey Tppertje,
Geef Kevin maar ook een dikke knuffel van mij:)
liefs di -
21 April 2008 - 16:36
Dick:
Hej Mariek, heerlijk dat je 't weer zo naar je zin heb! Take care, en doe je best.
gr.
Dick -
21 April 2008 - 18:10
REJJ:
Ha lief, heerlijk weer op je plek! Doe voorzichtig, God zorgt!
Het moet heerlijk voor je zijn om Kevin ook weer te zien, ben benieuwd naar je verhalen!
doeii -
26 April 2008 - 12:28
Andrea:
Hoi Marieke!
Een half jaar geleden had ik je gemaild om wat te weten te komen over Rwanda (via Sunna had ik je naam gekregen)... Tenminste... ik neem aan dat jij het bent ;)!
Echt tof om je verhalen vanuit Rwanda te lezen!
Ik ga zelf een maandje deze zomer, dus ben heel benieuwd hoe het gaat lopen!
Heel veel plezier & zegen daar in Kigali! -
29 April 2008 - 11:47
Marc:
hi ,
is nice picture, God blessing uuuuuuuuuuu
is so beautifull.