Gigantisch traag dit internetcafe!!
Blijf op de hoogte en volg Marieke
05 Augustus 2007 | Congo, Democratische Republiek v, Kinshasa
Vorige keer is een kort berichtje weer mislukt, maar deze keer gaat het me echt lukken!!!
Nog even over Kevin;
De foto heb ik direct na het bidden gewist. Balen, maar ja... als het een regel is, dan moet ik niet rebels zijn he!? Deze regel is gesteld zodat de privacy van de kids gewaarborgd blijft en foto's niet gepubliceerd worden op internet. Goed te begrijpen, maar wel balen voor mij.
Als ik woensdag nog effe tijd heb, dan hoop ik nog even langs het weeshuis te gaan om mijn verontschuldigingen aan te bieden...
Vrijdagochtend zijn we weer naar de Vocational Training School geweest, waar Bert zijn 'preekje' over vergeving deed. Deed hij natuurlijk goed!! :-D
Daarna gelijk door naar het kantoor van Aprecom (HIV/AIDS ministry).
Daar dachten wij anderen te bemoedigen, maar het was andersom. Wat een krachtige vrouwen!! Ze getuigden van Gods goedheid en dat hij elke dag weer aanwezig was in hun leven. Echt heel bijzonder om te horen, terwijl ze zo ziek zijn!
We hebben ons voorgesteld en ik heb weer gepreekt. Daarna bleef een mevrouw me bedanken, was echt een lieffie.
De lunch was geweldig op de basis, daar we alleen op dinsdag en vrijdag vlees hebben. Puur genieten!!!
's Middags zijn we naar een gebouw geweest, waar Chantelle de ministry leidt voor prostituees. Ze leert ze handwerken, zodat ze dit kunnen verkopen en op deze manier hun geld verdienen. Verder ontvangen de vrouwen ook geestelijke ondersteuning.
Opnieuw werden we geraakt; de vrouw waarvoor we donderdag op straat voor mochten bidden was er ook, ze getuigde dat ze al een tijdje de prostitutie uit was en vertelde van de liefde van Jezus. Halleluja! Een andere vrouw deed hetzelfde en vertelde over de moeilijke jeugd die zij gehad had, en dat ze daarom in de prostitutie beland was.
Toen het programma afgelopen was, kreeg ik een piepklein baby'tje in mijn handen, die dus niet uit liefde geboren was... Arm kindeke, de moeder was ook nog super jong... Terwijl ik haar vasthield, bad ik dat God dit jonge leventje zou zegenen en ik geloof zeker dat Hij dat gaat doen!!
Zaterdagochtend gingen we dus naar het safaripark. Het blijft zeer doen, dat vroege opstaan!! Zeker als we om 5 uur vertrekken!!
We hebben een gezellige dag gehad met onze Rwandese vrienden Stella, Noel, Janvier, Jackie, haar broertje Eric, de wees Silvan.
We hebben zebra's, impala's, buffels, een giraffe, kleine gazelle, prachtige vogels en nijlpaarden gezien...
Jammer genoeg geen olifant, daar hoopten we allemaal zo op.
Heerlijk gegeten in het hotel, midden in het park.
Bij terugkomst op de basis, ben ik direct mijn bed in gedoken... was echt kapoet!!
Om tien uur maakte Esther me wakker met de vraag of het misschien niet verstandig was om een pyjama aan te trekken... :-s
Zondagochtend, vandaag dus, zouden we om 9 uur opgehaald worden. Omdat ik de Afrikaanse cultuur inmiddels een beetje ken, kwam ik op die tijd uit bed en ging heerlijk douchen (ik bedoel onder mijn bekertje water staan).
Uiteindelijk werden we om half elf pas opgehaald.
We hebben een prima kerkdienst achter de rug, al hadden we graag naar een andere gegaan, maar goed... we hadden het beloofd om naar deze te gaan.
We hebben ook nog cadeautjes van hen gehad, dus dat is wel leuk.
Nu dus in het trage internetcafe en zometeen heerlijk naar de basis relaxen!!!
De groeten voor nu!!
En als jullie meer willen weten van de andere GO-teams: www.goteams2007.blogspot.com
Tuzasubira (Tot ziens! En helaas is dat al heel snel, ik begin er al van te balen dat ik hier weg moet donderdag!)
Lots of love, Marieke
06 Augustus 2007 - 06:45
Jorien:
jammer van die olifant...hij dacht: weer zo'n Hollander, k blijf mooi weg...:-)maar meid, goede reis naar huis, hoop je gauw te spreken..heel veel sterkte met weer afscheid nemen! liefs -
17 Augustus 2007 - 18:48
Jean Claude:
Hey Mariekie,
hope you don't mean that our internet cafe is slow coz it's on the fast net cafe here in \kigali
jokes maybe is slow than the dutch one
hahahahahahahhaaa -
17 Augustus 2007 - 20:01
Marieke:
Mwiriwe Jean Claude!
Amakuru? Sinzi kuvuga iKinyarwanda so I'm going to write in English :-)
When I wrote this blog I was in another internetcafe called 'Fastnet', but it wasn't fast at all!!
Amarembo ni nziza!!!
Bayi!!! Imana iguhe umugisha!
Nshuti Marieke