Gods waarheid, dolfijnen en hard studeren... - Reisverslag uit Perth, Australië van Marieke Leeden - WaarBenJij.nu Gods waarheid, dolfijnen en hard studeren... - Reisverslag uit Perth, Australië van Marieke Leeden - WaarBenJij.nu

Gods waarheid, dolfijnen en hard studeren...

Blijf op de hoogte en volg Marieke

04 November 2007 | Australië, Perth

Nou, dit was me een weekje hoor!!
Absoluut een goede week!
Het onderwerp van deze week was: 'The Divine Plumbline'.
Ik zal proberen uit te leggen wat dat is;

In Amos 7: 7-9 wordt er over deze plumbline, oftewel loodlijn, gesproken. De muren moeten herbouwd worden, en dit moet juist gebeuren! Een loodlijn spreekt altijd de waarheid ivm de zwaartekracht en je weet dus hoe je een rechte muur moet bouwen (of hoe je recht moet behangen, he ma?).
Zo heeft God een absolute waarheid voor ons, maar satan is ermee aan de haal gegaan en is ongeloof, trots, lust en angst in ons leven gekomen.
De liefde die we hier op aarde krijgen is niet volmaakt en daarom ervaren we gevoelens als afwijzing en kunnen we rebels worden.

Dit zijn gevoelens die je dus kunt hebben, grote kans dat je er een paar herkent van vroeger of misschien waar je nu nog moeite mee hebt (sorry, misschien heb je een Engels woordenboek nodig):

REJECTION:
• Discouraged
• Quenched (smoren)

REBELLION:
• Hostility (vijandelijkheid)
• Conceit (eigendunk, verwaandheid)
• Sophistication (vervalsen)
• Elation, deflation (up and down)
• Superiority
• Bitterness, resentment
• Criticalness
• Controlling
• Possessiveness

Goed nieuws; God is een genadige God die graag vergeeft en wil dat wij een goede relatie met Hem hebben, met onszelf en met anderen. Er is dus herstel mogelijk!!

Nou, hier zijn we dus mee bezig geweest afgelopen week. Vrij heftig op z'n tijd, maar wel heel goed! Het is dus belangrijk dat we dichtbij de loodlijn, bij Gods waarheid blijven...

Verder natuurlijk weer in de keuken gewerkt, small group (praten en bidden in een kleine groep) gehad in een park, op donderdag wezen evangeliseren, vrijdagavond weer een dienst gehad op de basis en zaterdag gestudeerd en naar de rivier gewandeld met een aantal meiden en zondag uitgeslapen en gestudeerd...

Evangelisatie was trouwens goed! Een hele tijd gesproken met een man die oorspronkelijk uit Peru kwam, maar nu hier woonde. Hij had regelmatig depressieve gevoelens en vroeg zich af waarom zoveel mensen moesten lijden op aarde. Goed gesprek gehad! Het wordt steeds gemakkelijker om iemand aan te spreken en ik krijg ook steeds meer een verlangen om mensen te vertellen over Gods liefde.
Een van mijn teamgenootjes liep naar een jonge vrouw om te vragen of ze voor haar kon bidden. Terwijl ze geen christen was, wilde die vrouw net een smsje sturen naar een vriendin om te zeggen dat ze gebed nodig had. God's timing is amazing!
Weer anderen hadden een gesprek gehad met een man in de McDonalds, echt een geweldig verhaal, maar te lang om te vertellen. De man gaf zijn leven over aan God en hij bleef daarna maar herhalen dat hij zich zo gelukkig voelde.
De McDonalds is super! :-D

Zaterdag overdag mijn terugblik op de afgelopen week geschreven (ook wel CIR of journaal genoemd).

's Avonds naar de rivier geweest en weet je wat we daar zagen!? DOLFIJNEN!!
Zo ontzettend gaaf!! En wij maar d'r achteraan rennen om foto's te maken, maar dat had weinig zin zonder een flinke zoom... Heerlijk om gewoon effe wat anders te doen dan studeren en te genieten van de natuur en van de gezelligheid met elkaar. Heb het echt naar mijn zin met mijn klasgenoten!!

Zondagochtend tussen 07.00u en 08.00u weer gebeden voor de basis en daarna terug mijn bed in gedoken.
Hoopte 's middags mijn boekverslag af te maken, zodat ik 's avonds mee kon met de groep naar het strand om zonsondergang te zien, maar helaas het was me niet gelukt... Maar goed, er komen nog genoeg warme avonden aan met mooie zonsondergangen, verwacht ik...
Hoe is het met die van jullie trouwens? :-P

Nu ga ik snel mijn bed induiken, want morgenochtend is het weer vroeg dag!!

Allemaal weer een gezegende week toegewenst! Love you all!!!

• 04 November 2007 - 17:50

Danielle:

He meis,

Wat maak jij toch een hoop mee zeg!
    Hoop dat je snel van een warme avond en zonsondergang mag gaan genieten. Hier zijn we heerlijk aan het genieten van de herfst! Veel plezier daar en leer ze!

Liefs, Danielle

• 04 November 2007 - 17:52

Hansje:

Snap je nou waarom ik zoveel van McDonalds Hou ? :)

Hier is het ook goed toeven hoor.
    Kom net uit een waanzinnige kerkdienst, waar wij met GLOW mochten spelen.

Gerard riep de mensen op om vooraan in de kerk bij een houten kruis te knielen.

Echt heel veel mensen waren ontroerd.
    Het was superrrrrrrr!

En ik denk dat de temperatuur in de kerk ook wel de 30 graden haalde :)

GIG (God Is Goed)

• 05 November 2007 - 09:43

Wen:

he meid,

Zo ik ben weer op de hoogte hoor! Super dat je je site zo bijhoudt!

Meid geniet van alle mooie dingen om je heen! Doe ik ook (ons mooie huisje..haha)

Liefs wen

• 05 November 2007 - 23:30

Henk:

Wat gaaf om te lezen de rebelselijst is wel lang en niet echt herkenbaar of zal dat komen dat mijn engels niet zo goed is????

Liefs van Baanhoek

• 06 November 2007 - 11:09

Patrick:

Hey Marieke,

Waarom lees ik niks over tafeltennisen? Of ben je toch niet zo onverslaanbaar als je dacht?
    Leuk he die plumbline. Wij hadden deze week in onze DTS. echt leuk;-)

Hey geniet van de dingen die God aan het doen is in je!
    Je bent een kanjer!

• 06 November 2007 - 18:42

Ro Elz Jed En Jef:

Ha Rieksie,
    We zijn weer bij hoor. Klinkt allemaal weer geweldig! We zullen dat lijssie nog is nagoan wat je heb opgeschreven!
    Heerlijk om te lezen dat je ook tijd om naast het studeren ook te genieten van alles om je heen.
    Moet geweldig zijn om die dolfijnen te zien, kon jij ze bijhouden? We weten hoe snel je bent, dus...maar positieve woorden! Ook hierin zal je vast vooruitgang hebben geboekt;-)
    Op zondagavond voelen we ons nog steeds een beetje ontheemd, maar ja...slijt wel hoor met de weken.
    Love you x

• 07 November 2007 - 12:12

Aal:

Hee Marieke,

Wat maak jij gave dingen mee joh!! Echt tof om te lezen.
    Die lijst met al die engelse woorden kom ik ook niet uit hoor....pff.. Knap dat jij al dat engels zo goed kan volgen, maar je moet ook wel natuurlijk.
    Veel succes met alles deze week!

Bless,

Aal

• 07 November 2007 - 17:39

Marleen:

He meis!

Super om te lezen allemaal! Ik zie je helemaal rondwandelen daar.
    Hier genieten wij van de herfst, geweldig!!! :-)

Liefs vanuit de Krommestoep

• 08 November 2007 - 11:26

Mams:

Ook een berichtje vanuit de maaslaan,al is msn veel leuker! Wij vinden het heel fijn dat je vrienden ook zo met je meeleven en wij bedanken hen ervoor. Want wij weten dat Marieke het erg op prijs steld.
    Tot horens en morgen gaan wij schaatsen op de ijsbaan ,dat is nogeens wat anders dan dolfijnen! daag lieverd !