Wat zal ik eens over deze week vertellen?! - Reisverslag uit Perth, Australië van Marieke Leeden - WaarBenJij.nu Wat zal ik eens over deze week vertellen?! - Reisverslag uit Perth, Australië van Marieke Leeden - WaarBenJij.nu

Wat zal ik eens over deze week vertellen?!

Blijf op de hoogte en volg Marieke

12 November 2007 | Australië, Perth

Redelijk relaxte week geweest. We hadden geen spreker (degene die normaal komt spreken had een nieuwe baan gekregen en kon daardoor geen week vrij nemen), dus keken we video's. Opnamen van Sy Rogers, een man die problemen had met zijn identiteit door een moeilijke jeugd, daardoor homoseksueel werd, anderhalf jaar als een vrouw door het leven ging, bijna de operatie had en toen kreeg tie een oud zondagschoolversje in zijn hoofd die er niet meer uit wilde.... Hij ging op zoek naar God en is nu dus een spreker over seksualiteit en alle disorders op dit gebied. Hij verteld hoe God het bedoeld heeft, maar ook dat er herstel mogelijk is. Het is namelijk nog steeds niet bewezen dat bijv. homoseksualiteit aangeboren is, meestal is er een probleem in de vroege jeugd. Moeders moeten de kinderen veiligheid bieden en vaders moeten een voorbeeld
zijn, waar de jongens hun identiteit uit kunnen halen.
Verder is aanpraten een grote boosdoener, negeren, afwijzing, misbruik, scheiding van ouders enz.
Nou, in ieder geval info gehad en er veel van geleerd!

Verder zijn we ook met 'hulpverlening' bezig geweest. Met open en gesloten vragen, met maskers en verdedigingsmechanismes, met interpreteren van bepaald gedrag enz.
Errug leuk als we rollenspellen moeten spelen, heb ik het helemaal naar m'n zin!

Maar eh... nu ga ik het dus maar even over de outreach hebben. Gisteren hebben we namelijk een partij gegevens gekregen!!

De eerste maand gaan we in twee teams naar Jakarta, dan wordt een team opgesplitst en gaan we in drie teams naar Centraal Azie.

Tweede maand:
Team 1 gaat naar Kaz, het grootste land.
Team 2 naar Kyr en Uz.
Team 3 naar Taj en Turkm.
Ik moet voorzichtig zijn, want het is er niet erg veilig. Vandaar dat ik de landen niet voluit opgeschreven heb.

De derde maand gaan we weer terug naar Jakarta... Een hele toer dus!!
Het is ook vrij spannend, want een aantal van deze landen staan op de wereldranglijst van vervolgde christenen. Zou mooi zijn als we ze kunnen bemoedigen, hulp kunnen verlenen, en meer mensen kunnen vertellen over een God die van je houdt en voor je zorgt...
De opdracht van deze week is: bidden en God vragen naar welk land ik moet gaan.
Spannende week dus.

Dat wordt het sowieso; het onderwerp van deze week is: HIV/AIDS, Death & Grief...
Heftig dus. Maar wel heel goed, ik kijk er naar uit. De spreker schijnt ook super te zijn, dus ik verwacht een goede week!!

Ik wil nog even delen dat ik een heerlijk weekend achter de rug heb.
Gisteren ben ik met drie klasgenoten naar Yanchep Park geweest. Heeeeerlijk was het, om even van de basis af te zijn en lekker in de natuur!!
En jaja... ik heb ze gezien hoor!!
Tien koala's en acht kangaroes!
GE-WEL-DIG!! Wat een leukerds!
En ook nog vogels natuurlijk; zoals de kookaburra (een groot uitgevallen ijsvogel die vlees eet)...
Een geweldige dag gehad! 's Avonds om 21.15u lag ik op bed, want de nacht ervoor had ik tot vier uur 's nachts aan mijn journaal gezeten, zodat ik 's ochtends naar dat natuurpark kon.
Heb geslapen tot de zondagochtend 7.00u, want toen gingen we weer bidden voor de basis. Om 8.30u mijn bed weer in en toen heb ik geslapen tot 12.45u... Was dus een beetje moe!

Vanmiddag naar het strand geweest; het was namelijk 36 graden hier. En vanavond was het nog steeds 30 graden. De airconditioning is dus flink aan het loeien hier op de basis! Strand was heerlijk en de zee ook. Nog geen haai tegen gekomen...
Vanavond wel weer dolfijnen gezien in de rivier, ze kwamen heel dichtbij. Werkelijk fantastisch!!
Wel jammer dat bromvliegen mijn dag zuur maken. Vorige keer had ik de titel: Time is fun, when you're having flies (quote van een van onze sprekers), maar dat verhaal gaat hier echt niet op! Zijn van die vliegen die gewoon brutaal op je ogen gaan zitten, je neus in kruipen en je mond ontdekken... En dan gewoon blijven zitten! Annoying!!!

Dit was mijn berichtje voor nu, geloof ik!

Nou, vrienden; bedankt weer voor alle leuke krabbeltjes onder mijn blogs! Kring, bidstond en alle andere gebeden enorm bedankt weer! Heb nog wel een extra gebedspuntje op gebied van financien; want de reis naar Centraal Azie valt ver buiten mijn begroting... Geen bananasmoothies voor mij meer dus! :-(
En misschien kunnen jullie mee bidden naar welke landen ik moet gaan?

Allemaal veel succes met alle regen, storm en de kou op komst. Momenteel hebben we zo'n 25 graden verschil, dacht ik! De grap is dat er zo'n kneiter grote kerstboom hier in het centrum van Perth al optuigd is! Totaal geen combi, dat warme weer en dan in begin november al een kerstboom!

Oh gunst, vergeet gewoon over de donderdagavond evangelisatie te vertellen! Ik heb drie mensen gesproken, maar ik vertel het mooiste verhaal oke? Anders wordt het zo'n lang bericht!
Goed, voordat we op pad gaan, bidden we eerst... We zijn dan ook stil en wachten of God ons misschien richting wil geven. Na ons gebed zegt mijn maatje; "Ik heb het idee dat we naar een park moeten met een oud kerkje." Wij zoeken naar dat park met een oud kerkje... En na een tijdje vonden we het!!
Dus wij gaan op een bankje zitten en alvast bidden voor degene die we gaan spreken... Komt er een vrouw aan (aboriginal), gaat naar een openbare toilet en loopt daarna hard door. Wij hard erachter aan (je weet wel, dat snelwandelen wat je wel eens op TV ziet)en we knopen een gesprekje aan. Na een tijdje zegt ze: "Zijn jullie undercover ofzo?" Hahaha! Ja zoiets...
Dus wij vertellen dat we voor haar gebeden hadden en het idee hadden dat we haar moesten vertellen dat God van haar hield en haar mooi vond.
Prachtig was het toen haar ogen oplichten: "Ja?!"
Ze vond het wel bijzonder, want vanmorgen had er ook al iemand dat gezegd...
Tsja, zo is God he!? It's all about timing... Verder niet meer met haar kunnen praten, maar ik gok er op dat ze het niet snel zal vergeten! God is goed!

Nu, ga ik nog wat foto's op deze site zetten en dan ga ik mijn bed in, want het is bijna half twee 's nachts!

Dag leukerds!!!

• 11 November 2007 - 17:13

Marleen:

Leuke dieren....kangaroos, koala's en heerlijke vliegen! Toch weer een voordeel van het vieze en koude weer hier :-).

Gave landen!! Ok, iets anders dan Afrika. Ben benieuwd waar God je zal zenden.

Wij hebben hier vanochtend een hele gave dienst gehad in Jozua..over je identiteit in Christus. Echt super!

Succes deze week weer. Leuk dat je t zo bijhudt!

Liefs. Oh, en ook van Guus en Tristan de groeten. Ze houden erg van koala's ;-)

• 11 November 2007 - 17:38

Thijs:

Echt een Marieke brief he...
    ''Dit was mijn berichtje voor nu'' en vervolgens komt er nog een hele story.
    Niet negatief bedoeld hoor.

Super over dat evangeliseren en die vrouw aanspreken! Echt cool he dat God vandaag de dag ook gewoon zo duidelijk tot je spreekt (ons allemaal)

Hee I'll pray for your outreach. And finances. Komt helemaal goed. Ik heb laatste tijd ook wat moois op gebied van financien meegmaakt. He really care's about you!!!

Hey keep talking with the Father
    Blessings
    Thijs

• 12 November 2007 - 05:40

Danielle:

Wat een leuke foto's zeg van die mooie beesten en dan die zon. Ben jaloers hoor! Hier is het erg nat en enorm winderig!!Je hebt weer een bijzondere week achter de rug zo te lezen. Nou, meis ik lees je wel weer...

Liefs, Danielle

• 12 November 2007 - 07:50

Susan:

Hej meis!
    Ga genieten van deze week! Steek t allemaal in de pocket en je weet nooit hoe snel je het ook al weer mag gaan uitdelen!!
    Love you!!
    Liefs Suus

• 12 November 2007 - 12:07

Ina:

Wederom een superverhaal uit Australie! Ben zo blij voor je!

We bidden met je mee dat het duidelijk wordt waar je heen mag gaan.

Zegen!

xxx Ina

• 12 November 2007 - 14:03

Mariëlle:

He nicht,
    Wat is God goed voor ons. Fijn dat je/jullie Zijn aanwezigheid zo mogen voelen. Wees anderen tot een zegen dan zal God ook jouw zegenen.
    Ik bid voor je.
    Liefs, Mariëlle

• 12 November 2007 - 17:54

Dick:

Ik krijg stellig het idee dat je gewend raakt aan het inplannen van je dag :p. Wie had dat nog gedacht, haha. Ben blij voor je dat t zo goed gaat! kBid voor je.

gr.
    Dick

• 23 November 2007 - 12:05

REJF:

Beetje laat gelezen, maar het verhaal is er wederom niet minder om!
    Het is helemaal goed hé daaro, heerlijk.

Je krijgt een dikke kus van Jedje, ze is zo leuk!
    En Jef is ook een schat, tevreden and allready een tand in de onderkaak (leuk om te weten, toch...)

Nou lief, we bidden voor je!
    Wees gezegend!
    x REJF